My heart still beats

Skrivet 2011-09-29 Klockan 14:29:43

Konthistoria stod på schemat idag, rätt segt.. satt och virkade en blomma, gör framsteg alltså, hehe.
Förmiddagsfika och sen valämne, då blev det stickning för fulla muggar. Ska göra en tubhalsduk.
Sen var det lunch och efter det så är det valfritt typ...satt kvar och gjorde en sån där boll man gör av garn... ni vet som man gjorde när man var liten jämnt. Sen åkte jag hem och sitter här nu och laddar för att ta cykeln till pojken min för en promenad i det fina vädret.

Har fått ett till litet kusin barn nu också! Så himla gullig är hon lilla bebban! Så ska åka och gulla med henne imorgon eller på lördag ♥

Återkommer! Ciao


Onsdag tjugoåttonde september tvåtusenelva

Skrivet 2011-09-28 Klockan 19:42:28

Idag har jag suttit i skolan och målat fåglar med tusch. Det är det jag gjort i skolan. Vid tre tiden tog jag min lilla bil in till Örebro med Hanna, tog en snabbis sväng upp till idé och hobby, finns så mycket där inne som jag vill ha.
Sen gick jag ner till ungdomsmottagningen och pratade och spekulerade lite kring mina "problem" hehe.
Återbesök igen den tjugonde oktober. Sen åkte jag hemmåt igen, käkade och sen åkte jag till kumla och låg en halvtimme i värmen och hade det gött, riktigt skönt, väldigt svettigt. Nu känner jag mig så mjuk och smidig så, haha.
Ingen promenad blev det idag, men ska ta och gå upp och yoga lite efter halv åtta hos mig, som man bara måste kolla på, hehe.

Kusinen min ligger inne på BB nu och är på G med att kläcka sin lilla bebba, hihi gud vad mysigt! Hoppas att allt går bra!



Sold!

Skrivet 2011-09-27 Klockan 17:41:02

Idag i skolan har vi hållit på med kreamik hela dagem, kul, bättre än trä tycker jag. Men har inte haft någon vidare fantasi idag. Har gjort tv´å burkar i alla fall.
Efter skolan åkte jag direkt hem till pojken min och så tog vi en promenad, skönt, perfekt gå väder idag.
Sen åkte jag hem och käkade mat och sen så väntade jag på att en kille skulle komma och köpa crosstrainern.
Han ringde och frågade vart jag bodde och s´å sa han att han inte hade någon mobil. Han fick i alla fall adressen så han kunde skriva in på sin GPS. Jag sa att om du inte hittar så kan du stanna vid kyrkan i ekeby så kan jag hämta dig där om du inte kommit efter en timme. Efter en timme gick jag till kyrkan och där var han, haha.
Nu är crosstrainern såld i alla fall... pengarna gick direkt till mamma som jag är skyldig ett par tusen. Inte mer än rätt alltså, hehe. Så är det!
Nu ska jag ta och göra något vettigt... typ tecka... eller spela sims! Hähähä!

Är för övrigt sviiiiiiiiiiiiin kallt!








Promenerar i höstvädret

Skrivet 2011-09-26 Klockan 19:01:14



Svalde just ett tuggummi

Skrivet 2011-09-26 Klockan 17:52:52

Usch...
Crosstrainern blir förhoppningsvis såld imorgon, toppen! Jag har tänkt att jag ska köpa ett kort till Alléhallen i Hallsberg, klippkort 10 gånger för 550 kr.. lite billigare än vad njoy som jag helst skulle vilja ha kort hos, men det är så dyyyrt!
Men på Allé finns ju både så man kan simma, gymma och vara med på olika gruppträningar. Så det får nog bli där... om ingen vill bjussa på ett njoy-kort? hehe

På onsdag ska jag till Knuffen också, får se om vi kommer fram till något bra då... men mina.. problemos.

Nu ska jag ta mig en promenad ut i det gröna!





Nya tag

Skrivet 2011-09-26 Klockan 13:16:51

Efter mitt 10 min långa besök på vårdcentralen var det detta som jag ska göra.

-Sluta med kaffet
-Dricka mer vatten
-Mer vitaminer och magnesium
-Äta nyttigt
-Träna regelbundet
-Gå ned i vikt
-Ta en alvedon om du har ont, det kan hjälpa

Det är alltså vanligt, speciellt för kvinnor att man har smärtor där, men är inget allvarligt... men jobbigt är det i vilket fall som helst.

Aja ska i alla fall ut och gå nu varje dag, springa va tydligen inte bra, det var för "hård" träning. Yogan ska jag dra igång med igen också, och detta med start idag. Behöver verkligen förbättra hälsan, inte bara för att jag är en liten tjockis men för att ja, kroppen ska funka bättre.. för att hjärtat ska må bra och för att jag ska få mer energi till att göra saker. Är alldeles för slö...

Ja! Nu kör vi!


Vårdcentralen

Skrivet 2011-09-26 Klockan 08:34:00



Sitter i sängen och har precis pratat med en distriktsköterska. Har fått en tid på vårdcentralen och ska träffa en läkare som ska ta lite EKG på mig och sådär för att se så det inte är något allvarligt. Raska takter också, 9:45 ska jag vara där redan, så nu ska jag ta mig en dusch och sedan käka lite frulle. Ingen skola blir det idag i alla fall. Knuffen ringer vid 11 också så hoppas jag får en tid där idag också när jag ändå är igång med alla dessa sjukbesök överallt.

Ha det bra!


Hjälp?

Skrivet 2011-09-25 Klockan 22:36:00

Helgen har varit, tja ungefär som alla andra helger. Igår åt vi i alla fall väldigt god mat. Kocken Tärnqvist, Benes broder lagade mat. Förrätt, varmrätt och efterrätt. Efterräten stod Mamma Tärnqvist för. Men jag åt i alla fall något jag aldrig ätit förut, och det var förvånansvärt gott, blåmusslor. Det var förrätten det, serverades med vitlöksbröd. Trodde jag skulle tycka det var äckligt faktsikt, men testa måste man alltid göra och ja det visade sig ju inte vara helt tokigt.
Till varmrätt bjöds det på entrecote och en mycket smarig salsa och grillade grönskaer. Och så äppelpaj till dessert!
GÖTT!

Idag har jag haft skit ont typ under revbenen på vänster sida, under bröstet... jag får det till och från och jag får panik, det känns ju som jag ska få en hjärtinfarkt eller något. Fattar inte vad det är jag har int i... om det är hjärtat eller om det är typ mjälten eller något sådant? Imorgon bitti ska jag i alla fall ringa vårdcentralen ovh begära att dom tittar på mig, för jag är trött på att det hugger och gör ont varje dag. Jag har lite "fobi" för smärta... eller saker jag inte vet vad det är. när det gäller min kropp alltså. Jag får panik" Kan inte andas och känns som jag ska dö typ. Jätte jobbigt är det!
Ingen som kan hjälpa mig att förstå vad det är????????

Hemma från skolan kan jag inte heller vara, kan ju inte riskera att mista de fjuttiga 1050 kronorna jag får. Och imorgon ska vi ha keramik också! Vill ju inte missa! ÅH! Livet är hårt!

Men ja, ingen som kan ha någon idé om vad felet är med mig? Jag är trött på att ha ont jämt och ständigt!


Torsdag 22 September

Skrivet 2011-09-22 Klockan 15:10:03

Heeeeeemma igen! Idag har vi haft konsthistoria, rätt segt fast satt och virkade så tiden gick lite fortare. Sen har vi lyssnat på en föreläsning med Mike Florette, riktigt bra var han, mycket underhållande, haha.
Lunch och sen "egen tid/gör vad du vill". Satt kvar faktiskt ett par timmar och virkade och pratade med klasskamraterna mina. Jag har virkat ett helt äpple idag! Riktigt bra blev det faktiskt, hihi.

Nu ligger jag helt utslagen i soffan och glor på tv... blev as trött så fort jag kom hem.
Så nu ska jag passa på att sova innan pappa kommer hem och stör! hehe!

Visar bild på mitt fina äpple sen!


Måla måla måla

Skrivet 2011-09-21 Klockan 18:43:14

Jag drog mig iväg till skolan idag trots ont i halsen, illa mående, ont i magen och yr i huvudet, och ja dagen har väl varit helt okej. Inte för att jag har åstadkommit med så mycket men har rullat på i alla fall.
Väl hemma igen så lagade jag lite mat, det blev hemskt.. korv och sen var det sån där färsk pasta, men det såg ut som larver och det smakade ägg eller något. Så helt fail!
Nu sitter jag i köket och håller på och bakar bröd, det går inte heller så bra.... 

tror det är dags för mig att gå och sova istället!




SEGT

Skrivet 2011-09-20 Klockan 08:50:22



Är hemma idag igen och mår dåligt... har ont i hela kroppen och mår illa. Börjar tröttna på detta nu.
Så imorgon är det jag som pallrar mig iväg till skolan! Vi har ju faktiskt måleri imorgon, och det är ju typ det roligaste på hela veckan.. typ.
Jahapp? Idag då? ska jag ligga här i soffan med vetesäcken på magen och bara glo? Ja, det får la bli så.
Duschat har jag gjort iaf, det behövdes, igår kunde jag knappt sova för det lukta så mycket svett, HA   HA....



vem vare?

Skrivet 2011-09-19 Klockan 22:47:59

Man kan Ju undra vem det var som började att smitta alla med dessa sjukdomar? Och varför jag ska ha så himla dåligt immunförsvar?! Sucks! Ligger i sängen nu i alla fall och är snurrig i huvudet och känner mig febrig. Jag vill vara en frisk liten böna! :( Godnatt!


Frukostfrallor

Skrivet 2011-09-19 Klockan 16:12:22



Ingredienser:

  • 50.0 g jäst
  • 5.0 dl mjölk
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.0 tsk salt
  • 2.0 tsk strösocker
  • 1.0 dl kruskakli
    • eller 1.0 dl vetekli
    • eller 1.0 dl vetegroddar
  • 2.0 dl grovt rågmjöl
    • eller 2.0 dl grahamsmjöl
  • 7.0 dl ljust lantbrödsmjöl
    • eller 7.0 dl rågsikt
  • 3.0-4.0 dl vetemjöl special
    • eller 3.0-4.0 dl vetemjöl

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av mjölken, oljan (som ska vara rumsvarm - värm den annars tillsammans med mjölken), salt och socker. Rör om.

Använd helst sedan elvisp med degkrokar eller annan maskin för att arbeta ihop degen. Tillsätt kruskakli, rågmjöl, lantbrödsmjöl och till sist vetemjölet. Idealiskt är att arbeta degen ca 5 min med maskin tills det mesta av mjölet är inarbetat och degen släpper bunkens kanter. Strö över lite vetemjöl och låt den sedan jäsa 30-40 minuter under bakduk.

Knåda degen på mjölat bakbord så att luftbubblorna trycks ut. Dela sedan degen i två delar. Dela sedan varje degdel i 12 små degkluttar som du rullar till bollar och lägger på plåtar med bakplåtspapper.

Låt jäsa 30 minuter.

Grädda mitt i ugnen i 225°C ca 8-10 minuter eller varmluftsugn i 200°C i 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.




Ont i magen och brödbak

Skrivet 2011-09-19 Klockan 14:00:38



Idag är jag hemma från skolan, har varit en jobbig natt... toalett besök och ont i magen... riktigt jobbigt.
Och hade ont i magen och mådde illa när jag vaknade så jag stannade hemma.
Så har väckt älsklingen idag som sov här hela natten, helt ovetande om vad som försigick i min mage. haha.
Nu är pojken och arbetar. Mamma åkte iväg och jobbade hon också, och pappa jobbar och lillebror är i skolan.
Så jag är alldeles ensam hemma... har suttit i soffan under pläden och kollat tv och druckit te. Nu är jag i full fart med att baka lite bröd. Det får bli lite frukostbullar, men funderar även på att göra skärgårdsrutor.
Idag är en sådan dag när jag längtar till jul... jag vill baka pepparkakor och lussebullar och massa annat gott!
Drack glögg-te förut, det var inte så gott men fick lite vinterkänslor i alla fall, mysigt!

Längtar man inte till jul så här års? Nu när sommaren verkar vara över och man inte riktigt har kommit in i den där mysiga höstkänslan... det gör jag i alla fall. Åh! blir på så pyssligt humör! haha... vill bara vara hemma och baka och pyssla. Fast jag får ju pyssla och greja i skolan som tur är också. Försöker mig på att virka ett pannband här nu, efter att jag gjort en mössa, misslyckad dock, men den funkar. Stickat har jag också börjat med här nu, dock bara en liten test.. sen är det tänkt att jag ska göra en halsduk, hur nu det ska gå, hehe.

Trött jag blir på mitt hår också! Jag är nöjd med frisyren när den är ordningfixad och inte står åt alla håll och kanter på skallen... Skitig och jobbig är den, och går inte att sätta upp i en toffs ens. SUCKS!



17 September

Skrivet 2011-09-18 Klockan 18:43:26

Det var igår, och då fyllde världens bästa mamma år! Grattis till henne!
Och så fyllde ju även My år också, så jag säger grattis till henne med!
Sen fyllde ju även min gammel gammel gammel klasskamrat år, så grattis fredrik också!

Skulle ha åkt ner till norrköping och gratuelerat My, men jag var sjuk, som vanligt när det händer något.
Och idag har jag sååå oooont i maagen! Har suttit med vetesäcken hela dagen tryckt mot magen, hehe dagen magen.

Det blev dåligt med bilder igår, men här är iaf en på pärontårtan mamma gjorde och en på mamma och kusinen min med sin fina bebismage.





Klippt

Skrivet 2011-09-16 Klockan 16:17:24




Ny frillen, jag trivs inte riktigt i den än... har inte vant mig, och sk ajag vara helt ärlig så saknar jag just nu mitt långa blonda hår, haha. Men det var ju som sagt en förändring jag skulle ha, och ja det fick jag ju minst sagt! hehe...

Känner mig så himla vuxen i den här frisyren.... som mamma typ, hihi.

Nu ska jag gå och dö igen... jag har mått illa hela dagen så har knappt ätit något... och sista timmen i skolan fick jag huvudvärk som bara blev värre och värre... och när jag kom hem så höll jag på att avlida. Har knarkat piller här nu halva dagen men inte *** blir det bättre, så nu ska jag gå och försöka sova igen!

ÅÅH! så himla typiskt att jag ska må diligt jämnt när det händer något! Blir bjuden på middag på sjökrogen ikväll av svärisarna och imorgon är det kalas hela dagen... Hoppas VERKLIGEN att jag mår bra snart!!!!!!! Jag hatar att vara sjuk!!! BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

Adjö! (och skratta inte åt mitt hår, tänk på att jag ser ut som mamma, och jag gillar min mamma.)


Onsdag

Skrivet 2011-09-14 Klockan 17:25:22



Idag har jag städat mitt rum, ORDENTLIGT! Har inte missat en enda liten fläck av rummet. Både väggar, golv, tak och hyllor har blivit torkade och dammade. Längtar till kvällen när jag lägger mig, ny duschad i en säng med nytvättade sängkläder och ett rent rum. Haha.

Nu ska jag ta och spela lite sims, för det är livet! höhö



Tisdag - en dålig dag idag

Skrivet 2011-09-13 Klockan 22:52:17

Japp, dagen har varit sådär. Fick ont i magen redan igår eftermiddag och vaknade imorse med ont i magen, så jag låg kvar en stund extra idag... eller ja typ till 9 i hopp om att det skulle gå över, men icke. Men jag drog mig till skolan i alla fall, 1½ timme efter att vi börjat men jag tyckte jag var duktig som kom iväg. Mest för att Hanna bad så snällt, haha.
Väl i skolan så börjar jag med att skära mig på kniven som jag täljer min trähand med. Tydligen så dög inte trähanden åt knivken och den bestämde sig för att pröva lyckan på min... det var blod överallt! Eller nej...
Men dagen fortsatte inge bra. Svarven/fräsen/grejen som jag skulle använda till min skärbräda var kapput så det blev inget med det, och efter några fler hack i handen så gav jag även upp det. Med ont i magen, sår på händerna och frusen kom jag hem och bäddade ner mig i soffan under pläden.
Mamma gjorde soppa till middag, det var gott gotti gott gott, värmde gött i maggen. Tog mig ett varmt bad här på kvällen också, det var skönt.     

Nu kommer visst John Blund, godnatt!



Skärbräda?

Skrivet 2011-09-13 Klockan 20:53:34



Perspektiv

Skrivet 2011-09-12 Klockan 19:46:43




Här är två bilder från i fredags när vi hade perspektiv, och det var faktiskt det tråkigaste vi gjort sedan vi börjat. Sjukt segt att sitta med det hela dagen. Tur att det var fredag och vi slutade 14:20.



Vad är det för en dag, är det en vanlig dag?

Skrivet 2011-09-11 Klockan 22:31:11

Nej det är ingen vanlig dag för det är Benes födelsedag, hurra hura hurra!




Grattis älskling, jag älskar dig ♥



Ny frisyr?!

Skrivet 2011-09-08 Klockan 21:56:01



Bokat tid hos frisören nästa torsdag, behövs verkligen. Frågan är bara vad jag ska göra med rishögen? Klippa? färga? Men hur liksom? jag är så feg! och nu när håret blit lite långt så känns det nästan jobbigt att klippa av det. Men samtidigt vore det jätte kul med någon stor förändring, inte bara toppa och bleka utväxkten liksom. Men har ju inga ideér?!??!?!!!!?? HJÄLP!


Into the Motherland the German Army March!

Skrivet 2011-09-08 Klockan 17:47:08

Torsdagar innebär konsthistoria på Kävesta, rätt segt att börja dagen med det faktiskt. Man orkar inte riktigt lyssna. Konsthistoria har vi fram till fm fikat, efter det är det aktuellt/valämne varannan vecka. Nu har vi haft aktuellt två veckor på rad, och det har varit ganska drygt faktiskt. Första veckan var det politiker som var där och hade debatt, och idag så var den en advokat som var där och talade. Detta har vi fram till lunch och efter lunch är det typ "mötestid" eller "gör vad du vill" tid... Idag åkte jag och Hanna (jag är faktiskt varken schizofren eller talar om mg själv i tredje person) en sväng till marieberg. Målet för mig var att köpa en present till Benjamin som fyller på söndag. Jag lyckades!
Kom hem med en skjorta från klädjätten också, ja jag vet klädjätten, usch va B... men vadååååå? Bryr jag mig? Höhö, nääää! Hittade en present till mamma också, som jag inte köpte och nu har jag glömt vad det var... bra minne.
När jag kom hem så satt jag kvar i bilen en stund, för jag tycker det är så skönt att bara sitta där... ringde pappa och frågade när han skulle komma hem och så försökte jag få tag på mamma ockå, men hon svarade ju inte, och har ännu inte hört av sig. Sen öppnade jag dörren, tryckte ner låsknapparn (för jag har inget cetrallås på min bil) stängde och gick sedan för att låsa upp dörren. Men neherru! Det blev svårt för nycklarna satt kvar i tändningen (heter det så?) i bilen.
Jippie! så jag satt på trappan här ute i en och en halv timme innan pappa kom hem och kunde släppa in mig, haha.
Tur var det väl att det inte regnade i alla fall.

Alltså, var är mamma? Jobbar hon? Jag får panik!


Painting on the wall

Skrivet 2011-09-07 Klockan 18:09:41




Bilder tagna med mobilen, så är sämst kvalité, och har inget photoshop på nya datorn än så får duga med dessa.
Idag har vi haft måleri hela dagen... jag gjorde nog i alla fall fem olika....skapelser (förbjudet attt säga kladd)
Ni fick några smakprov på det här men eftersom det är mobilkamera så blir färgerna helt "förvrängda" tyvärr.
Men att stå och måla från 8:30 till 15:50 är rätt jobbigt. Man blir helt tom i huvuvdet efter ett tag och kommer inte på någnting att måla. Trött blir man också av att försöka uttrycka alla känslor eller vad det nu är man vill dela med sig av, på papper. Jag fick nog vid 15:20 och åkte hem, hade huvudvärk då också så jag kände helt enkelt att jag inte skulle få ut nå mer idag.

Hemma hade mamma bakat äppelkaka så det blev lite kaffe och varm nybakad äppelkaka. Bättre än dom där äckliga kakorna som bjuds på i skolan, haha. Men nu får det vara slut på kaffedrickandet ett tag, blir helt knäpp i kroppen.
Och bättre blir det inte när det är ketchup i kanoten heller. Måste ta och ringa ett samtal till knuffen tror jag och prata och höra med dom om det finns något att göra så jag slipper må så dåligt varje gång det är dags för lingonveckan.

problem problem problem


Jag hamrar och spikar jag bygger....

Skrivet 2011-09-06 Klockan 16:19:51

Mitt hårda arbete med trähanden fick ta en paus idag vid lunch. Jag tog istället på mig den svåra uppgiften att göra en skärbräda, haha. Den är inte klar än men tror nog att den kommer bli bra. Ska bara såga, lima, hyvla och slipa massor innan den är fulländad. Dåligt med bilder är det i alla fall, men det kommer, ni ska få se vad fint jag gör.

Kom hem nu och ingen annan hemma än, tycker det är jätte tråkigt att komma hem till ett tomt hus.
Undra vart alla är? Dom kanske har lämnat mig? Kanske har dom blivit kidnappade? Buuuuuäääääääääh!
Nej men det är faktiskt konstigt att pappa inte är hemma än... får nog allt ringa och fråga vart han håller hus.




Hypokondriker eller sjuk på riktigt?

Skrivet 2011-09-05 Klockan 21:16:26

Jag vet inte asso, men nu sitter jag i soffan med feber igen... dock inte så farligt, men ont i hela kroppen!
Ont i halsen har jag och nu tänker jag duscha och gå och lägga mig!

Skola imorgon! JA!



Skola, sims, virka och läkerol

Skrivet 2011-09-05 Klockan 16:37:27

Så ser min dag ut idag. Vaknade ju i alla fall bredvid pöjken, det var bra. Sen tog jag bilen till Kävesta, och det är jag glad för, för när vi slutade så spöregnade det, vilket det gör fortfarande.
Nu sitter jag i soffan och spelar sims och virkar, om vart annat. Morgondagen kommer väl se ungefär likadan ut.
Har förövrigt en igelkott i halsen... känns så i alla fall... jätte jobbigt! Men når ju bättre idag än vad gjorde igår. Igår trodde jag att jag skulle döööö! Hade så ont i hela kroppen, och ja det var träningsvärk efter att bene och jag var ute och sprang i lördags, men i alla fall... det var typ träningsvärk x1000. Men sen hade jag nog feber också. well well...

Idag har jag fortsatt med min trähand, den börjar faktiskt ta form nu, skööööööönt! för jag håller på att tröttna på den. Tänkte ge mig på att göra en skärbräda sen, i någon rolig form eller något mönster eller så, får se helt enkelt.

I torsdags lekte jag hjälte btw. Det var ju värsta stormen, typ syndafloden. Det började med att blåsa och spöregna, som sedan gick över i hagel och åska. Och jag som tycker det är as kul med lite annorlunda väder tog fram kameran och försökte fota haglet, och då när jag står där ute på trappen och ska ta kort så hör jag världens smäll, och asso det var precis ovanför huvvudet på mig, jag kissade nästan på mig kan jag ju meddela. Ja men i alla fall, sen tänkte jag inte mer på det utan gick in och stänge dörren, sen såg jag i fönstret att det rörde sig något där ute så jag öppnade dörreen och då ramlar det en stor gren rakt över vägen precis utanför huset här. En stackare fick den på bilen, fast inga större skaddor. Pappa och jag gick ut i ovädret för att dra bort trädet från vägen, och samtidigt så blev det ju värta bilkön. Det var en kille som hoppade ur traktorn och hjälpte till, och sen kom det en till man och hjälpte till. Men de andra mupparna som satt kvar i bilarna och såg dumma ut dom kunde allt inte dra sina arslen ur bilarna, dom satt minsan kvar och glodde medan vi fick dra bort den där skiten. Dålig stil av folk... kan ju undra om dom stått kvar här ute än om vi inte hade gått åt och flyttat påt, en tanke jag har bara.

Intressant fakta.







Fredag kväll

Skrivet 2011-09-02 Klockan 20:45:05





RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se