Trä

Skrivet 2011-08-30 Klockan 21:18:37




Bjuder på två dåliga mobilbilder från idag


dagens visa

Skrivet 2011-08-30 Klockan 21:15:05

Idag har jag fortsatt med min trähand hela dagen. Jag satt hela lektionen och hackade och pillade med knivar och stämjärn och sen så skulle jag testa att stå upp, för då får man mer kraft i dragen och sådär, och ja... det fick man ju, så jag hackade mig i låret med stämjärnet, kanon! Låter dock värre än vad det är, för det blev bara ett litet hål.
Man börjar se att det är en hand i alla fall. Har tre veckor till på mig att göra klart den där, sex lektioner alltså.

Efter skolan så tod jag min lilla bil och åkte till hallsberg för en lektion i centrerad ridning, dock hade jag ingen häst att rida på, men jag fick lyssna i alla fall. Intressant det där alltså. Efter de åkte jag med kusin och moster ner till stallet och hälade på deras puttisar och sen även en sväng till kusins bygge där vi inspekterade det snea garaget. Sen skjutsade jag hem moster min och sen åkte jag hem och ät maaat.

Imorgon är det måleri som gäller i skolan, det ska bli roligt att få använda penslar igen! Så det ser jag fram emot.
Efter skolan blir det nog en sväng till Maja som bor här några hundra meter från mig och hälsa lite på hästaputtarna där, kan vara trevligt om jag nu ska låna en puttis av henne. Så ser det ut... jajjemän... men öh nu är det nog en liten film på G här och sen ska jag sova!


Måndag morgon när jag vaknar..

Skrivet 2011-08-29 Klockan 18:06:48

Jag började dagen med att gå upp en timme för tidigt, och vara i skolan en timme för tidigt! Det SÖG!
Jag åkte buss till och med, men det SÖG också för busschaffisen var en riktig tjurkärring.
Hon; "du kan ju göra ett tecken på att du ska åka med"
Jag; "jag stod ju vid busshållsplatsen?"
Hon; ja men så man vet om du ska med eller inte"
Jag; öh aa? Men det borde man ju förstå"
Hon; Gå och sätt dig nu"
Jag; ....

Och sen kommer jag dit en timme för tidigt, suck!
Men sen kom mina härliga polers då blev livet lättare. Idag körde vi igång med grupperna vi blev indelade i.
Jag hamnade i gruppen som börjar med trä/keramik. Sen blev vi i den gruppen indelade i två grupper och då hamnade jag i trä. Så idag har jag påbörjat min 4 veckors träkurs med att göra en 3D knytnäve. Som vanligt gör jag allt så svårt för mig själv som möjligt, men det brukar ju bli bra tillslut i alla fall.

Imorgon fortsätter vi med det vi gjorde idag... längtar till vi byter till keramik, jag vill kladda med lera!



Dag 3 på Kävesta

Skrivet 2011-08-24 Klockan 19:02:29

Idag har vi varit SÅ kreativa! Började dagen med lite samarbetsövningar och lite typ namnlekar och sånt där roligt.
Sen fick vi i uppgift att dela in oss i grupper och sen skulle vi i gruppen bygga ihop någonting av vitmålad kartong.
Sen fick varje grupp varsin färg, vi blev den blå gruppen, det syns på mina händer fortfarande. Sen skulle vi måla varandras mästerverk. Otroligt vackert blir det. Och detta ska vi fortsätta med imorgon också.

Imorgon ska jag cykla till skolan, det ni! haha sämst... kommer vakna på morgonen och tycka att det är för kallt eller för jobbigt helt enkelt. Jag skulle vilja åka bil dit och cykla hem. Men nej! imorgon ska jag cykla! det är ju inte långt, bara att inse. Det kan behövas också med tanke på att det är fm fika, lunch och ef fika där varje dag, hemskt! haha.




Här är våran vackra skapelse, haha




Ny dator, jippie!

Skrivet 2011-08-23 Klockan 19:31:30

Sitter här vid köksbordet och knappar på min nya laptop, hihi vad glad jag är.
Dricker en kopp med koffeinfritt kaffe också, inte så gott, men jag var så sugen på kaffe.

hehe, man känner att datorn luktar nytt, jag älskar nya grejer!

I måndags, första dagen i skolan fick alla varsin stor tygpåse fylld med massa goa´grejer.Det var två A4 skissblock, ett A3 block, penslar i alla former och storlekar, pennor, sudd, limstift, akvarellfärg, "suddare", och pennvässare.
Då blev man som ett barn på julafton ungefär! Fast jag älskar fortfarande julafton och att få öppna julklappar, hehe.



Kävesta folkhögskola

Skrivet 2011-08-22 Klockan 21:28:10

Konst och formgivnings linjen...

Där har jag börjat nu, lite hastigt. Var där i torsdags och pratade med de ansvariga och fick en liten tur runt på skolan. Efter det så gick jag till expeditionen och fick min intagningsintyg, klappat och klart på mindre än en timme.
Hade himla tur som kunde börja redan nu, eftersom det var en som hade hoppat av.

Idag, 22 Augusti (helt sjukt vad den här månaden har gått fort för övrigt!) gjorde jag min första dag.
Vi började 9:30 men samling i aulan och gick sedan vidare till våra grupper, fika, prata, fotograferas, lunch, prata och ännu mer fika. Kommer vara fet som en flodhäst till nästa år.
Trevlig dag i alla fall, verkar som en bra grupp, bra lärare, och aaaaaas roliga kurser! Jag längtar till nästa vecka när alla lektioner drar igång! Kurserna vi ska läsa är, måleri, där ingår också färglära och bildteori, teckning, modellteckning, skissteknik, screentryck, trä, keramik, silversmide/metall, konsthistoria och samtidskonst.
Har även valämne, då vi kan välja mellan massa olika roliga kurser. Jag är jätte pepp!
Sen att jag bara har några kilometer till skolan är ju rätt skönt också. Ska verkligen försöka orka att cykla dit har jag tänkt, i alla fall nu innan det blir alldeles för kallt.

Har tagit ett varmt bad och nu tänker jag sätta mig med en kopp te och läsa igenom lite tidningar, sedan är det nattinatti :*




15 Augusti 2011 Måndag

Skrivet 2011-08-15 Klockan 11:35:36

Är hemma igen efter flera underbara dagar på frizon. Många hamburgare grillade och serverade, mycket trevligt nytt folk, bra konserter och mysiga gudstjänster! Aa men jo det var riktigt roligt, trotts att min rygg värkte.
Men ni ska veta att det är såååå mycket skönare att sova i sin egna varma säng istället för i en kall husvagn där man nästan fryser ihjäl. Och toa! en vanlig toalett. Det är hemskt när man vaknar mitt i natten och är kissnödig och så går man iväg till de illaluktande dassen och tvingas sätta sig på en iskall ring, det är inge vidare inte. Men nu är jag hemma igen som sagt.
Kommer väl ett gäng med bilder här så också! så småningom...hihi

Jag såg igår att jag hade fått mail från Kävesta folkhögskola också och dom sa att dom nog säkert kan fixa en plats till mig nu redan i höst! Så imorgon ska jag dit och prata med dom lite och sen får vi hoppas att jag får börja där!
Det vore ju så himla roligt!

Men nu ska jag käka lite bunch och sedan tänkte jag ta mig en promenad i blåsten.



9 Augusti 2011 Tisdag

Skrivet 2011-08-09 Klockan 15:55:31

Idag var jag iväg till naprapaten. Började med lite massage, gjorde lite ont, sen så knäckte han mig lite här och där.
Lite obehagligt var det, i alla fall när nacken skulle vridas rätt, haha. Men skönt efteråt var det i alla fall.
Ska tillbaka igen om ca en vecka.

Imorgon är det frizon som gäller. Dock vet jag inte om min rygg klarar av att stå i 6 timmar i sträck och steka hamburgare, så det där med att jag ska vara funktionär kanske inte blir av.
Men jag ska dit imorgon kl 09:00 i alla fall på "mötet". Så får vi se sen hur det känns efter att ha jobbat en dag.
Ska med ut till torp idag och lämna husvagnen med alla de andra glada själarna. Sen bir det en sväng till kumla för att ligga lite i tunneln. Sen ska jag väl hem och packa inför kommande dagar, ska bli as kul!
Tänkte försöka hinna med att träna lite också, om det går... får se vad ryggen säger om det.

Nu ska jag fixa lite innan det bär av mot torp!



Vaken

Skrivet 2011-08-06 Klockan 09:53:53

Jag är vaken... bene är trött, jag har ont i ryggen! TRÅKIGT!



5 Augusti 2011 och idag är det Fredag

Skrivet 2011-08-05 Klockan 12:33:33



Måla måla måla, städa städa städa... så ser denna dag ut japp! Roligt! Inge vidare trevligt väder idag inte, molningt och blåsigt... men det gör inte mig så mycket.
Ska dra iväg en snabbis till marieberg och se om jag kan få tag på det jag ska ha. Blir nog så att det blir både ikea, gallerian och rusta. Om jag kommer ihåg hur man kör en bil dvs, känns som det var å och dar sedan sist.

Har även skickat mail till en naprapat och frågat om han tror det är massage eller naprapati jag behöver, så får vi se vad han svarar, för sen bokar jag tid. Är inte lika yr idag men ryggen blir bara värre och värre. Kom knappt upp ur sängen förut.. var tvungen att rulla runt och lägga mig på sidan och sen försöka putta upp mig själv. Inge kul.

Men men, nu ska jag ta mitt pick och pack och gå!


En dröm går i uppfyllese

Skrivet 2011-08-04 Klockan 18:43:14



Eller ja, nästan i alla fall, haha. Denna lilla voffsing har varit på besök här förut. Bor på en gård lite längre bort här men jag tror att hon vill bo hos mig, jag menar det är ju inte första gången hon springer hit. Jag blir i alla fall glad! Världens goaste hund är det nog. De bästa 10 minuterna den här veckan lätt! Gosat och busat! Men nu ska hon hemmåt igen, snyft, får gärna stanna för min del. Hehe.


Kiropraktor kanske?

Skrivet 2011-08-04 Klockan 18:03:28



Min rygg is killing me! Och min nacke is snurring me! Så ligger det till.
Jag tror jag ska försöka ta mig till en massör eller kiropraktor, men vet inte vart jag ska gå eller vad det kostar eller nånting.. men det vore kanske värt pengarna i alla fall. Bättre än att gå omkring med ryggont och att gå runt och se ut som jag är onykter hela tiden.



Ingen Balans

Skrivet 2011-08-04 Klockan 09:12:33

Har varit lite konstig i huvudet hela veckan, men igår kväll kände jag att jag inte ens kunde luta huvudet åt sidan och sen rätta upp det utan att hela världen snurrar.
Men jag gick och la mig och tnkte att det går säkert över under natten. Men när jag vaknade förut och satte mig upp i sängen så snurrade det fortfarande lika mycket. Jag gick ner och åt frukost och vid varje rörelse av huvudet så snurrar det till. Bara när jag har huvudet stilla rakfram så känner jag mig stabil.
Har suttit och kollat runt om det kan ha något med mitt förmaksflimmer att göra men hittar bara under symtom för förmaksflimmer  Och ja yrsel är väl det jag har då, men det känns ju konstigt att det bara är när jag böjer på huvudet. Så jag tror det är nå annat. Jag har ju ryggont och har precis blivit av med nackspärren, men jag tänker om det är något som har med det att göra, att det klämmer på någon liten sketen balansplutt.
Jobbigt är det här i alla fall, för jag blir liggandes antingen i sängen eller i soffan. Kan ju liksom inte göra något.
Det suger det här... usch! Jag får väl sitta här och läsa in mig på förmaksflimmer istället, så jag har någon koll på vad det är jag har för nå.



Saknar ♥


3 Augusti 2011

Skrivet 2011-08-03 Klockan 12:55:37

Har precis varit iväg och jobbat, har putsat alla fönster invändigt i kyrkan, dutti jag är, hehe.
Nu tänker jag ta min mensvärk och gå ut och lägga mig i solen och steeeeka! Det ska lukta bränt av mig när jag går och lägger mig i sängen ikväll. Fast kanske ska ligga på altanen inatt. Jag hade tanken på att gå ut och ta ett dopp i poolen inatt när jag vaknade kl 3 och var genomblöt, men jag hann inte för jag somnade om.
Blev ett dopp när jag vaknade imorse istället, kallt var det, men uppiggande!

Jag hatar btw att vara kvinna idag! Hehe kvinna... jag känner mig inte som en kvinna... men jo, en ung kvinna.
Jag hatar det i alla fall! Önskar att det gick att bli av med detta! Det suuuuuger!!!!

Nej men som sagt, menvärken och jag ska ut i solen nu! TJO!



Frizon

Skrivet 2011-08-02 Klockan 18:33:58



Jag ska vara funktionär på festivalen frizon, kommer bli as bra! Jag är i alla fall taggad!
Ska stå i hamburgeriet och steka hamburgare och får för det ett festivalpass, matpass, och campingplats, lätt värt!
Så på onsdag bär det av mot torp, kommer hem igen på söndagen.

Det blir det 3e frizonet för mig, eller ja förra året satt jag dock på campingen bara, men det var helt ok det också.
Tills benjamin och jag köpte ett dagspass då vi kom fram till att det sög att bara sitta på campingen, men så ääääre!

Men ja, det är jag glad för i alla fall! Och det var ju "tur" att jag inte fick mina första handsval som var efterarbete och förarbete med tanke på att min rygg är helt paj.
Jag har legat ute på pooldäcket typ hela dagen, plockade då fram spikmattan och låg på den en stund, med hopp om att ryggen skulle kännas lite bättre, men icke.

Tänkte bjuda på lite bilder från tidigare frizon.













2 Augusti 2011

Skrivet 2011-08-02 Klockan 10:31:45


Denna dag började lite bättre faktiskt. Nackspärren har släppt så kan röra på huvudet, dock gör det fortfarande lite ont. Ryggen är fortfarande lika bajs som igår men äh vadå? Jag lever ju!

Solen skiner ute idag också, jag ska jobba, men det är inte förens senare inte, gött!
Jag ska väl ta mig en bok och gå ut och lägga mig på pooldäcket och försöka få lite mer färg på kroppen, måste ju passa på nu, för när den här solen är borta då kanske den inte kommer fram mer förens nästa år.

Nähäpp, nu ska jag ta och äta lite herbalife! Tjong!



Värmebölja

Skrivet 2011-08-01 Klockan 17:26:56

vad det är vaaaaaaaaarmt! Jag låg ute på pooldäcket en stund förut, men var tvungen att gå in för jag kände mig alldeles svimfärdig... så har legat i soffan och snarkat en stund och nu har jag precis käkat mat. Gott var det, men det är ju hemskt att sätta sig och äta varm mat mitt i sommaren. Tror jag ska hålla mig till endast herbalifeshakarna hädanefter. Eller möjligen ekströms hallonkräm.

Men ska väl inte klaga på att solen skiner, nu när den äntligen är framme igen liksom.. men ändå.. lite jobbigt är det.
Funderar på att gå ut och slänga mig i poolen, men det blir så blött då.. och kallt om ryggen, och då gör det ännu ondare i den.

Aja här kan jag inte sitta, får panic!




baaajs!

Skrivet 2011-08-01 Klockan 09:00:56

Idag är det verkligen inte min dag! Inte nog med att jag redan har ont i ryggen, vaknade vid 7 och har nackspärr!
Tuggade dessutom ner min långfingernagel alldeles för långt så gör skit ont i den också. OCH jag har mensvärk!
Har knappt sovit något, det har varit för kallt och det har varit för varmt, fönstret har åkt upp och igen flera gånger!
Jag har vridit och vänt på mig i flera timmar!
Såna här dagar önskar jag att det är dåligt väder, med regn och åska. Vill bara ligga inne i sängen och glo på film eller läsa.
Men istället så är det blå himlen och strålande solsken!


Världen är emot mig idag...


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se