Chokladbiskvier
Skrivet 2011-03-09 Klockan 11:12:26
Bottnarna
♥ 150g mandelmassa
♥ 1/2 dl socker
♥ 1 äggvita
Chokladsmörkräm
♥ 125g smör, rumstemererat
♥ 1 dl florsocker
♥ 3 msk kakao
♥ (1 msk konjak, om så önskas)
Chokladtäcke
♥ 200 g mörkchoklad
♥ 25 g kokosfett
Sätt ugnen på 175º
Riv mandelmassan med fint rivjärn, rör ihop mandelmassan med socker och äggvita till en smet.
Klicka ut på bakplåtspapper till runda små kakor, ca 3 cm diameter, platta till.
Grädda bottnarna mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna något innan de lossas från pappret.
Vispa ihop smör, florsocker och kakao, det ska bli fluffigt så använd elvisp eller mixer. Efter cirka 10 min, vispa i konjaken, om så önskas.
Spritsa eller bred ut krämen på biskviernas undersida, låt dem bli kalla.
Smält chokladen och kokosfett tillsammans.
Doppa toppen på biskvierna i chokladen och låt den stelna. Vill man få ett tjockare chokladtäcke doppar man två gånger.
Bottnarna
♥ 150g mandelmassa
♥ 1/2 dl socker
♥ 1 äggvita
Chokladsmörkräm
♥ 125g smör, rumstemererat
♥ 1 dl florsocker
♥ 3 msk kakao
♥ (1 msk konjak, om så önskas)
Chokladtäcke
♥ 200 g mörkchoklad
♥ 25 g kokosfett
Sätt ugnen på 175º
Riv mandelmassan med fint rivjärn, rör ihop mandelmassan med socker och äggvita till en smet.
Klicka ut på bakplåtspapper till runda små kakor, ca 3 cm diameter, platta till.
Grädda bottnarna mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna något innan de lossas från pappret.
Vispa ihop smör, florsocker och kakao, det ska bli fluffigt så använd elvisp eller mixer. Efter cirka 10 min, vispa i konjaken, om så önskas.
Spritsa eller bred ut krämen på biskviernas undersida, låt dem bli kalla.
Smält chokladen och kokosfett tillsammans.
Doppa toppen på biskvierna i chokladen och låt den stelna. Vill man få ett tjockare chokladtäcke doppar man två gånger.
Kommentarer
Postat av: Dennis
Skrivet 2011-03-09 Klockan 11:35:42
sv: Gud vilken virrpanna jag är! Klart det inte är torsdag, haha. Detsamma! :)
URL: http://www.dennism.se
Trackback